Bilgikatibim

Kişisel bir blog sitesi..

Bilgikatibim
son yazılar

Tüp Bebek Neden Başarısız Olur?

Tüp Bebek Nedir?
Tüp bebek anneden alınan yumurta ve babadan alınan spermin laboratuvar ortamında özel bir tüp içerisinde yapay bir şekilde döllenmesi sonucu oluşmaktadır ve bu nedenle halk arasında tüp bebek olarak anılmaktadır. Döllenen yumurtalar daha sonra özel bir yöntem ile yine anne rahmine yerleştirilmekte ve gebeliğin başlaması sağlanmaktadır.
Tüp Bebek Nasıl Olur?
Tüp bebek tedavi yönteminin uygulanabilmesi için annenin yumurta babanın ise sperm üretiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriyor olması zorunludur. Anne ve babadan alınan sağlıklı yumurta ve spermler laboratuvar ortamında döllenirken daha sonra döllenen sağlıklı yumurtalar anne rahmine tekrar yerleştirilerek gebeliğin oluşması beklenir. Tedavinin amacına ulaşabilmesi için genelde anne rahmine birden fazla döllenmiş embriyo yerleştirildiği için çoğul gebelikler yaşanır.
Tüp Bebek Neden Tutmaz?
Aslında tüp bebek uygulamalarının nerede ise yarısı ilk denemede başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Bunun çok çeşitli nedenleri olmakla beraber tüm koşullar uygun olduğu halde gebeliğin gerçekleşmeme ihtimali de bulunmaktadır. Zaten korunmasız olarak ilişkiye giren ve hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerde bile gebelik ihtimali yüzde 20’dir ve çiftlerin psikolojik durumları bile gebelik için belirleyici bir rol oynamaktadır. İlk tedaviden sonra başarılı olamayan çiftler bu nedenle denemekten vazgeçmemeli ve başarıya olan inançlarını korumalıdır. Embriyo kalitesi yükseldikçe gebeliğin gerçekleşme imkanı da artmaktadır ve bu nedenle transfer için mutlaka en kaliteli embriyoların seçilmesine çalışılmalıdır.